Leki-75 lähtee II-divisioonaan
Julkaistu: 17.04.2020 00.00

Leki-75 lähtee II-divisioonaan

Leki-75 lähtee II divisioonaan-Jarkko Juutilainen jatkaa valmentajana, korpitaival kesti 12 vuotta.

Jääkiekon II divisioonassa pelataan ensi talvena jälleen kiihkeitä paikallisderbyja Warkiksen ja Lekin-75:n kesken.

III divisioonan lohkonsa voittanut ja II divisioonan karsintoihin edennyt Leki-75 päätti vastata myöntävästi Jääkiekkoliiton Savo-Karjalan alueelle, joka tarjosi kaikille karsisntasarjan joukkueille eli Leki-75:lle, Suolahden Urholle, Suonenjoen SuKiKalle ja Lieksan Hurtille II divisioonan sarjapaikkaa.

Tarjous on voimassa 15.toukokuuta saakka ja Leki-75 on päättänyt ilmoittautua samaan sarjaan Warkiksen kanssa.

- Harmi, että kausi jäi kesekn. Kautemme III divisioonassa oli lähes täydellinen. 19 voittoa 23 ottelusta, Ville Purasen kanssa Leki-75:ttä ensi kauteenkin luotsaava Jarkko Juutilainen tuumi.

Juutilainen antoi joukkueelleen kiitosta työmoraalista ja asenteesta.

- Jo heti viime heinäkuussa näin, että joukkueessa on kova tahtotila. Ajattelimme Purasen kanssa jääkiekosta samalla tavalla ja saimme myytyä joukkueelle pelitavan, joka toi tulosta, Juutilainen tiivisti.

Leki-75:n korpitaival alemmassa sarjoissa on kestänyt 12 vuotta, sillä joukkue pelasi vielä 2008 kaudella Suomi-sarjan karsintasarjaa, josta tultiin ryminällä alas.

-Ensi talvena edessä on taas paikallipelejä, kun Warkis ja SuKiKa ovat tässä lähellä, Leki-75:n ensi kauden joukkuetta jo parin viikon ajan kartoittanut Juutilainen muistutti.

Leki-75:n sarjanousun saavuttanut pelaajarunko jatkaa, sillä Juutilainen on sopinut jo alustavasti 16 pelaajan kanssa jatkosta.

- Leppävirran jäähalli on kiinni ainakin toukokuun loppuun, joten varsinaisia try outeja ei pysytytä järjestämään pelaajille. Minulla on kuitenkin käsitys, mitä II divisioona vaatii ja tunnen hyvin tämän sarjatason pelaajia lähialueelta, Juutilainen vakuuttaa ja sanoo Leki-75:n onnistuneen myös viime kauden joukkueensa vahvistamisessa.

- Esimerkiksi Warkiksesta tullut Ville Timonen ja IPK Teamista tullut pakki Juuso Halonen olivat todellisia vahvistuksia ja profiilipelaajia ja jatkavat Leki:ssä. Yksi iso kala on jo tarttunut haaviimme, Juutilainen paljastaa, muttei kerro vielä ensi kaudelle Leki-75 -paidan pukevan vahvistuksen nimeä.

Rosteria Leki-75 aikoo kasvattaa noin 22 pelajaan.

- Uskon, että joukkueemme on valmis II divisioonaan peleihin. Jatkamme samalla pelitavalla, jossa muistetaan paineistaa hyökkäysalueella ja kääntää peliä nopeasti.

Juutilainen sanoo harjoituskulttuurin muuttuneen viime kesänä Leppävirralla.

- Vastustajamme III divisioonassa olivatkin alkukaudesta hieman hämillään, miten samat jätkät menevät nyt niin kovaa jäällä, itsekin Leki-75:ssä omalla peliurallaan yhden kauden pelannut Juutilainen korostaa.

- Se oma Leki-kausi oli 2000-01, jolloin Ilmo Muhonen valmensi joukkuetta, Warkiksessa ja RU:ssa oman pelaajauransa muuten tehnyt Juutilainen muistelee.

Seuran uusimmat