Leki-75 kaatoi RU:n ja varmisti runkosarjan ykköstilan
Julkaistu: 17.02.2020 00.00

LeKi-75 kaatoi RU:n ja varmisti runkosarjan ykköstilan

Leppävirtalaiset karkasivat toisessa erässä tavoittamattomaan johtoon.

Läpi kauden jääkiekon III-divisioonan kärkipaikoilla majaillut LeKi-75 pelasi lauantaina runkosarjan päätösottelunsa Leppävirralla. Panokset otteluun olivat kotijoukkueen osalta selvät, sillä vain voitto riittäisi varmistamaan runkosarjan ykköspaikan. LeKi-75 oli heti alusta asti ottelussa niskan päällä ja nappasi voiton Rantasalmen Urheilijoista lukemin 6-2 (1-1, 3-0, 2-1).

- Erittäin jämäkkä esitys meiltä. Jaksoimme tehdä töitä ottelun alusta asti hyvällä tasolla ja toisessa erässä myös viimeistelymme alkoi olla halutulla tasolla. Hyvä päätös hyvälle runkosarjalle, päävalmentaja Jarkko Juutilainen veisteli.

LeKi-75 aloitti maalinteon jo runsaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Jani Hentunen laittoi kiekon ensimmäistä kertaa RU-vahti Kasper Huplin selän taakse.

Vierailijat kampesivat erän loppuhetkillä tasoihin Miikka Hakalan maalilla, mutta toisessa erässä leppävirtalaiset painelivat karkumatkalle. Juuso Halonen vei LeKi-75:n johtoon, jonka jälkeen Jani Hentunen ja Jani Takala viimeistelivät maalit mieheen ja erätauolle siirryttiin lukemista 4-1.

Kolmas erä ehti vanheta vain 39 sekuntia, kun Ville Timonen ampui LeKi-75:n jo 5-1 -johtoon, eikä RU enää tästä toipunut. Ennen erän puoliväliä RU:n Jesse Kantanen viimeisteli vielä 5-2 -kavennusmaalin, mutta ottelun viimeisestä osumasta vastasi leppävirtalaismiehistön Tatu Ryynänen, joka laittoi kiekon tyhjään rysään ottelun viimeisellä minuutilla.

Runkosarjan voiton myötä LeKi-75 aloittaa pudotuspelit suoraan välierävaiheesta. Pudotuspelien puoluvälierävaihe pelataan tulevana viikonloppuna ja LeKi-75 saa vastaansa välierissä toisen puolivälieräparin voittajan. Välierät pelataan 29.2. – 1.3.