Leki-75 kärsi tappion Kontiolahdella
Julkaistu: 10.02.2020 00.00

LeKi-75 kärsi tappion Kontiolahdella

Leppävirtalaiset eivät onnistuneet pilaamaan Kajastuksen 40-vuotisjuhlaottelua.

Jääkiekon III-divisioonan kärkijoukkue LeKi-75 jatkoi otteluitaan viikonloppuna vierasjäällä, kun sen ohjelmassa oli runkosarjan viimeinen vierasottelu Kontiolahdella Kajastusta vastaan. 40-vuotista taivaltaan ottelussa juhlistanut Kajastus karkasi ensimmäisessä erässä johtoon ja piti pintansa aina ottelun loppuun saakka, napaten kolme pistettä numeroin 5-3 (2-1, 2-2, 1-0).

- Vaikea ottelu meille. Kajastus sai toisessa ja kolmannessa erässä maalinsa meidän pelin kannalta tosi huonoon paikkaan, eikä kyetty enää tasoittamaan ottelua vaikka kenttätapahtumia hallittiinkin, leppävirtalaisten päävalmentaja Jarkko Juutilainen totesi.

Ottelun alkajaisiksi LeKi-75 karkasi 0-1 -johtoon Aleksi Leskisen maalilla. Kajastus tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin tasoihin Tommi Pyykön osumalla ja erän loppuhetkillä Kajastuksen Tomi Räsänen pääse ohittamaan LeKi-75 -vahti Juha Tarkiaisen vieden kotijoukkueen erätauolle 2-1 -johdossa.

Toisen erän alussa Kajastus onnistui ylivoimalla karkaamaan kahden maalin johtoon, mutta erän puolivälissä Tatu Ryynänen toi vierasjoukkueen jälleen maalin päähän. Molemmat joukkueet osuivat toisessa erässä vielä kertaalleen ja kolmanteen erään lähdettäessä joukkueita erotti vain yksi maali.

Viimeisen kolmanneksen alussa LeKi joutui taistelemaan viisi minuuttia alivoimaisena, Toni Komulaisen 5+20 minuutin rangaistuksen myötä. Kajastus onnistui ylivoiman loppuhetkillä viimeistelemään onnenkantamoisella ottelun viidennen ja viimeiseksi jääneen maalin ja pisteet jäivät lopulta Pohjois-Karjalaan.

Leppävirtalaisten osalta runkosarja pelataan päätökseensä lauantaina 15.2. klo 17.00 Leppävirralla Rantasalmen Urheilijoita vastaan. Voittamalla runkosarjan päätösottelun, nappaisi LeKi-75 samalla koko runkosarjan voiton.