Leki-75 taisteli pisteet Polvijärveltä
Julkaistu: 28.01.2020 00.00

LeKi-75 taisteli pisteet Polvijärveltä

Vierailijat karkasivat ensimmäisessä erässä johtoon, eikä PoU:n kiri kantanut loppuun asti.

Leppävirran Kiekko -75:n edustusjoukkue haki III-divisioonan ottelussa lauantaina toista peräkkäistä vierasvoittoa, kun se matkasi lauantai-iltana Polvijärvelle PoU:n vieraaksi. Leppävirtalaiset karkasivat jo ensimmäisessä erässä kahden maalin karkumatkalle ja vierailijat puolustivat loppuhetket sitkeästi, napaten voiton lukemin 4-5 (1-3, 1-1, 2-1).

- Tämä ottelu meni täysin suunnitelman mukaan. Meillä oli mukana vain 13 kenttäpelaajaa ja taisteltiin vähillä miehillä täysin ansaittu voitto, LeKi-75:n valmentaja Ville Puranen iloitsi.

LeKi-75 aloitti maalinteon jo runsaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Tuukka Ahponen laukoi kiekon polvijärveläisten verkkoon ajassa 05.16. Kahden tehopisteen iltaa viettänyt Roope Räisänen lisäsi erän puolivälissä johdon jo 0-2:aan, mutta PoU nousi peliin mukaan nopealla 1-2 -kavennusmaalilla, joka syntyi Pauli Lehikoisen lavasta. Erän loppuhetkillä Rasmus Pirinen kuitenkin ampui leppävirtalaiset uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Toinen erä oli tasainen ja molemmat onnistuivat maalinteossa kertaalleen, kun LeKi-75:n Jani Hentunen ja PoU:n Juuso Sahlman heiluttivat verkkoa.

PoU tuli kolmanteen erään jämäkästi ja aloitti kirin heti ensi minuuteilla, kun ajassa 41.34 Iiro Närvä ohitti LeKi-75 -maalilla vahvan ottelun pelanneen Juha Tarkiaisen. Ottelun voittomaaliksi jääneen 3-5 -maalin viimeisteli Kimi Eronen läpiajon päätteeksi komealla laukauksella. PoU kavensi loppuhetkillä lukemiksi vielä 4-5, mutta tasoitusta ei syntynyt ja pisteet matkasivat Leppävirralle.

Voiton myötä LeKi-75 lujitti asemaansa sarjakärjessä, kun 17 pelatun ottelun jälkeen leppävirtalaisilla on kasassa yhteensä 42 pistettä. Sarjassa toisena oleva Warkis/PiPS on saalistanut 38 pistettä ja Lieksan Hurtat kolmannella sijalla 37 pistettä. LeKi-75 jatkaa otteluitaan ensi lauantaina Leppävirralla Nurmeksen Seppoja vastaan.