LeKi-75 haki voiton Kiteeltä
Julkaistu: 20.01.2020 00.00

Sarjakärki ratkaisi ottelun edukseen vasta kolmannessa erässä.

Jääkiekon III-divisioonan sarjakärjessä majailevan LeKi-75:n ohjelmassa oli viikonloppuna yksi ottelu, kun se kohtasi lauantai-iltana vierasottelussa Kiteen Jääsudet. Sarjassa kahdeksantena oleva Jääsudet tarjosi sarjakärjelle hyvän vastuksen, mutta tapahtumia läpi ottelun kaukalossa hallinnut vierasjoukkue karkasi kolmannessa erässä voittoon lukemin 5-8 (2-3, 2-2, 1-3).

- Vastustaja puolusti uhrautuvasti ja se meinasi tehdä meidän pelistämme hieman hankalaa. Lopussa kuitenkin puristettiin tarvittavat maalit ja napattiin ansaittu voitto, LeKi-75:n päävalmentaja Jarkko Juutilainen kertasi tapahtumia.

Ensimmäiselle erätauolle leppävirtalaiset siirtyivät 2-3 -johdossa, kun Ville Timonen, Tuukka Ahponen ja Toni Komulainen onnistuivat maalinteossa.

Toisen erän alkajaisiksi Jääsudet nousi tasoihin Eemil Juvosen osumalla, mutta LeKi-75 kuittasi nopeasti ja vain erän puolivälissä vierailijat johtivat jo 3-5, kun Ontrei Malinen ja Ville Timonen ohittivat kiteeläisvahti Jaakko Murtosen kahdesti runsaan minuutin aikana.

Viimeiselle kolmannekselle Jääsudet tuli päättäväisellä ilmeellä ja se kantoi hedelmää, kun ajassa 47.25 Jiri Pippola ampui illan kolmannen maalinsa ja tasoittaen ottelun 5-5:een. Hetkeä myöhemmin hattutempun täyteen laukoi myös Ville Timonen, jonka kolmas osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Leppävirtalaisten Tatu Ryynänen ja Ontrei Malinen onnistuivat ottelun lopussa maalinteossa vielä kertaalleen, muuttaen loppunumeroiksi 5-8.

III-divisioonan runkosarjaa on pelaamatta vielä neljä ottelua ja sarjakärjessä porskuttava LeKi-75 jatkaa otteluitaan ensi lauantaina Polvijärvellä.