C-02, C-nuorten Suomi sarja lohko1

Kalpa-akatemia - LeKi-75   4 - 7

Tuplajäät 1 Kuopio

Leki-75/SuKiKa C-juniorit nappasi pisteet Kuopiosta

Lauantai -illan huumaa koettiin Kuopion Tupla-jäillä, kun Kalpa Akatemia ja Leki-75/SuKiKa mittelivät paikalliskamppailussa. Ottelun ensimmäinen erä alkoi Kalpan painostuksella, mutta Leki-75/SuKiKa panosti vastahyökkäyksiin, jollaisesta syntyikin ensimmäinen maali Kimi Erosen tekemänä (Tommi Heikkinen ja Timi Tissari). Pikku hiljaa erän edetessä Leki-75/SuKiKa sai ottelun juonesta kiinni ja käänsi pelin painopisteen Kalpan päähän. Ennen erän loppua Kimi Eronen teki vielä toisen maalin vastustajan verkkoon Aatu Suvisen syötöstä. Erätauolle lähdettiin 1-2 numeroissa , kun kotijoukkueen Torsti Miettinen kavensi vielä alivoimalla noin puoli minuuttia ennen erän loppua.

Toinen erä mentiin Leki-75/SuKiKan komennossa. Vaikka ottelua pelattiin lähinnä Kalpan päässä, ei kiekkoa saatu Kalpan verkkoon kuin yhden kerran Juho Mannilan (Tommi Heikkinen) toimesta. Vierasjoukkueen hallinnasta kertovat myös maalivahtien torjunnat, Leki-75/SuKiKan maalilla Eemeli Snellmann torjui neljä kertaa, kun vastakkaisessa päässä Kalpan Ilari Kylliäinen osui kiekon tielle 17 kertaa. Ottelun muissa erissä torjunnat menivät jokseenkin tasan.

Kolmannessa erän alussa Leki-75/SuKiKa oli päättänyt näyttää, kuka peliä hallitsee ja halu voittaa näkyi joukkueen otteissa. Heti erän alkuun Tuomas Heikkinen purjehti läpiajoon välittämättä Kalpan estely yrityksistä ja laittoi kiekon verkon perukoille. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tommi Heikkinen laittoi kiekon pussiin Juho Mannilan syötöstä. Kimi Eronen teki illan kolmannen maalinsa ylivoimalla Tommi Heikkisen ja Aatu Suvisen syötöistä. Tässä vaiheessa numeroiden ollessa 1-6 joukkue ilmeisesti ajatteli Kalpan olevan nujerrettu, mutta Kalpa aloittikin takaa-ajon ja napautti Torsti Miettisen toimesta kaksi maalia Leki-75/SuKiKan maaliin. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. Leki-75/SuKiKan Thomas Tarvainen päätti kuitenkin Kalpan takaa-ajon tekemällä 3-7 maalin Joona Karvosen syötöstä. Vielä yhden maalin Kalpa pääsi tekemään rangaistuslaukauksesta, mutta loppulukemin 4-7 pisteet matkasivat vieraiden mukana Leppävirralle.

Leki-75/SuKiKan seuraavat ottelut pelataan Leppävirralla ensi viikonloppuna, kun lauantaina 20.1 vastaan tulee LiKi klo 15 ja sunnuntaina 21.1 Lämärit klo 14:30.