Leki taisteli voittoon
Julkaistu: 18.12.2017 00.00

LeKi-75 väänsi voiton paikalliskamppailusta

Viime ottelussaan tappioputkensa katkaissut LeKi-75 jatkoi hyviä otteitaan III-divisioonassa lauantaina, kun se kaatoi paikallisvastustaja PiPS:n kotiyleisönsä edessä tiukan ottelun jälkeen numeroin 2-1 (1-0, 1-0, 0-1).

-Toinen perättäinen hyvä ottelu meiltä ja ansaittiin voitto. Toteutettiin sovittuja asioita ja jaksettiin pelata nöyrästi läpi ottelun. Tällaisen väännön myötä on hyvä lähteä joulutauon viettoon ja päästään tauon aikana hiomaan pelillisiä asioita parempaan iskuun kevättä varten, päävalmentaja Mika Markkanen kertoili.

Ottelu alkoi leppävirtalaisten hallitessa tapahtumia ja molemmat pääsivät hakemaan avausmaalia ylivoimien myötä kahteen kertaan, joiden aikana ei kuitenkaan osumia nähty. LeKi-75:n hyvä painostus palkittiin erän loppuhetkillä, kun Tuukka Ahponen survoi kiekon PiPS-maaliin ohi Timo Kosusen.

Kotijoukkue jatkoi hyvää painostustaan toisessa erässä ja onnistui ansaitusti lisäämään johtoaan Kasperi Tiihosen laukauksen yllättäessä PiPS-vahti Kosusen ajassa 26.04. PiPS:llä oli toisessa erässä omat paikkansa tulla mukaan peliin, mutta LeKi-75 -maalilla hyvän ottelun pelannut Lauri Pudas ei antanut vieraille mahdollisuutta maalintekoon.

PiPS onnistui kavennuksessaan vasta kolmannessa erässä, kun Miro Janhunen tälläsi kiekon ylivoimalla leppävirtalaisten rysään. Pieksämäkeläiset pääsivät hakemaan tasoitusta vielä ylivoimalla varsinaisen peliajan lopussa, mutta leppävirtalaismiehistö taisteli alivoiman ja nappasi tärkeän kolmen pisteen voiton.

Voiton myötä LeKi-75 nousi sarjataulukossa PiPS:n kantaan ja on enää kolme pistettä pieksämäkeläisten perässä. Seuraavan ottelunsa Leppävirran kiekkoylpeys pelaa 13.1., kun vuorossa on vierasottelu KK-81:tä vastaan Kiuruvedellä.